Winterklaar maken

Bij het korten van de dagen en het dalen van de temperatuur dacht ik dat het tijd werd om de kamer maar weer eens winterklaar te maken. Maar in plaats van de afscheiding die de kamer in twee├źn deelde in volle eer en glorie te herstellen koos ik er voor om die radicaal te verwijderen en lekkere dikke overgordijnen van het plafond tot op de grond te installeren samen met paneelgordijnen als dubbele laag. Zo te zien zaten er al pluggen op de juiste plaats in het plafond
De rail van de tussenwand kon daar probleemloos voor gebruikt worden en dus waren er alleen nieuwe gordijnen nodig. en dus gezellig met mevrouw K naar de iKea.

Afijn, natuurlijk zat er een plug te weinig in het plafon en kwam ik er met mijn klopboor niet in en werd er een klusjesman gebeld die binnen 20 seconden klaar was, hielp met het ophangen van de rail en toen ik vroeg wat ikhem verschuldigd was bromde: ‘Tis goed meneer, lama zitte en houdoe’.
En toen begon het genaai en nou is het klaar en ik blij.