Waar blijven jullie nou

Een paar dagen geleden zag ik bij de Jumbo een vogelvoederding en dacht: ‘Ha, da’s iets voor mijn gevederde vrienden, daar kan ik ze mee lokken en dan heimelijk bespieden en foto’s maken. Is weer eens wat anders dan dan…
Gauw naar huis en meteen helemaal vrij opgehangen zodat katten geen kans maken — als die mij zien weten ze al meteen hoe het haasje hoest — en tevens een riant drink/badderbad ingericht en toen maar wachten, camera in de aanslag ik durfde amper een plas te doen. Maar alles wat er kwam, geen vogeltjes; niks niet eens een ekster of kauw en daar stikt hier van.

Ik moest meteen weer aan wijlen Sjef van Oekel denken die zijn teer beminde Gé Braadslee altijd liefkozend mijn konijntje noemde, behalve als ie kwaad op haar was dan was het ‘Rot konijn!’ Zover ga ik (nog) niet om m’n gevederde vriendjes uit te schelden voor rot vogels, maar schiet wel op, ja!