Merkwaardig

Enkele maanden geleden drongen actievoerders de stallen van een varkensboer in Boxtel binnen. Er werd geen schade aangericht — ook niet na minutieus weken durend onderzoek — behalve aan de voertuigen van de actievoerders die door boze boeren in de sloot gekieperd werden. Niet zo moeilijk met die monstertrekkers van tegenwoordig.
De verontwaardiging over de bezetting was groot en de voltallige fractie van het CDA stond zich witheet te verdringen rond de microfoon en sprak van een inktzwarte dag.
Afgelopen zondag vonden 100.000 (honderdduizend) kippen de dood bij de zoveelste stalbrand, deze keer in Groningen. Ik was benieuwd naar de reacties en volgde oplettend alle mij ter dienste staande media. Doodstil, net als die kippen.
Geen withete CDA-er te bekennen die van een roetzwarte dag sprak. Nou is dat wel begrijpelijk door het Pietenprobleem, maar ook over een pikzwarte dag werd niets gehoord. Eigenlijk wel weer logisch met al die vrouwenquota’s, maar zelfs een genderneutrale zwarte dag kon er niet af.
Merkwaardig.