Ik zat er weer eens helemaal naast

Ik las de laatste tijd steeds vaker over influencers en moest dan automatisch aan influenza denken. Influenza is een deftig woord voor griep en kan ontaarden in longontsteking ook wel tering genoemd en dus dacht ik dat een influencer een teringlijder was. Dat vond ik eigenlijk wel erg vreemd, want wie zegt er nou van zichzelf als aanbeveling dat ie een teringlijder is? Ik heb als kind ook longontsteking gehad maar daar loop ik toch niet mee te koop.
Ik legde het probleem voor aan Hans die net op staatsbezoek was en hij begon hard te lachen en zei dat het niks met influenza te maken had maar dat het een engels woord was en invloedrijk persoon betekende.
Als een influencer, zei hij, op zijn you tube-kanaal de broek uittrok dan deden alle volgers, variërend van enkele duizenden tot meer dan een miljoen, dat ook.
Oh, zei ik, als ik dus steeds mijn alpinopetje draag op mijn site dan doet iedereen dat. Nee, zei hij toen, want jij bent geen influencer maar een ei. Oh, zei ik.