Hij komt hij komt…
en het is er echt weer voor

Jazeker, op alle media gaat het over de goedheiligman en vooral zijn knecht, die zoals wij allen weten eigenlijk een slaaf is. Ik bedoel natuurlijk een tot slaaf gemaakte net als de bakkersknecht en het hulpje van de slager.
Maar de knecht van Sinterklaas is zwart en die van de bakker en slager zijn wit en witte slaven bestaan gewoonweg niet en dus moet zwarte Piet ook wit. Duidelijk.
Het committee dat de intocht van Sinterklaas regelt had dit jaar nou eens niet voor een verweg wingewest gekozen want daar wonen alleen maar pro-piet-proleten die de engelstalige borden van de anti-piet-partij niet kunnen lezen zoals in Meppel of in staat zijn om weer een bisschop en zijn gevolg een kopje kleiner te maken denk aan Dokkum, maar voor het hart van de beschaving, nou ja bijna, Zaanstad.
En dus dachten ze met alleen roetveegpieten te kunnen volstaan tot een van de organiserende klaasverenigingen het genoeg vond: ‘We gaan tot en met bruin en niet verder!’ Oproer in eigen gelederen.
Afijn, u hebt het allemaal kunnen lezen in de landelijke kwaliteitskranten of kunnen horen en zien aan de publieke babbeltafels. En daarom stel ik voor dat volgend jaar Hans Teeuwen verkleed als Sinterklaas vergezeld door de leden van Jiskefet uitgedost als Barbies aan nepparachutes worden neergelaten in de zwaarbewaakte studio van het Sinterklaasjournaal. Dixi.