De kruidenvrouwtjes slaan weer toe

Di√ętistes onder aanvoering van Lobke Faasen hebben een nieuwe richtlijn voor een gezond en uiteraard healthy leven bedacht, in plaats van de ‘schijf van vijf’ van het Voedingsbureau komen zij met de plantaardige ‘ Schijf for Life’. Veel beter voor het milieu, de aarde, het klimaat en wij en bovendien in een verplicht soort hedendaagse mix van nederlands en engels. Blijkbaar moet je schijf voortaan uitspreken als ‘schaif’, wist ik niet.
Het grote probleem van een puur plantaardig dieet is, geven ze toe, het ontbreken van voor de mens noodzakelijke vitamines B12 en Vitamine D. Dat moet dan maar opgelost worden door suplementen. Wat dat zijn en waar die vandaan moeten komen vertellen ze niet.
Ik denk dan in mijn stomme onwetendheid dat als die vitamines onmisbaar zijn voor mij en de mensheid dat een duidelijke aanwijzing is dat we af en toe de tanden in een dood dier moeten zetten. Veel hebben we niet nodig, een vet visje per week bijvoorbeeld is ruim voldoende. En wat dacht u van de afgedankte rijdieren van die twaalf jarige paardenmeisjes, weggooien, voor de kat zijn kut, nee opvreten.
Zoek de foute spaties, onder de goede inzenders wordt een blik haring in tomatensaus… ach laat ook maar.